Toni Salminen/pj

Minä olen Salmisen Toni, ikää tällä hetkellä 45v. Frisbeegolfiin tutustuin hyvän ystäväni Janne Kaupin seurassa. Seitsemän vuotta sitten lähdin katsomaan, kun Janne lähti radalle ja muutaman kerran kokeilin itsekin heittää. Siitä se innostus lähti. Seuraavana päivänä sitten kävinkin ostamassa itselleni omat kiekot.Frisbeegolfissa on todella paljon hyvää mikä sai minut koukuttumaan. Laji on erittäin sosiaalinen ja sen myötä olen saanut paljon uusia tuttavuuksia. Jatkuva itsensä haastaminen ja kavereiden kanssa kisaaminen on enemmän kuin hauskaa. Kyllä tämä liikuntamuotonakin sopii omalle iälle ja kropalle todella hyvin.

HC/DG:n perustaminen on ollut jo pitkään vireillä. Olen ollut tässä porukassa alusta saakka, joten paikka hallituksessa oli oikeastaan itsestään selvyys. Puheenjohtajan paikka tuli hallituksen päätöksellä, kiitos hallitukselle luottamuksesta.  Uskon, että HC/DG tulee tuomaan uudenlaista fiilistä Oulun frisbeegolfiin.

Pyrimme pitämään seuran matalan kynnyksen seurana mihin kaikki vähääkään lajista kiinnostuneet pelaajat ovat erittäin tervetulleita. Tahdomme, että kaikki jäsenet tuntevat olonsa seurassa tasa-arvoisiksi jäseniksi ja kaikki tulevat saamaan oman äänensä kuuluville.

HC/DG kolmen vuoden kuluttua? Emme ota paineita siitä mitä tulevaisuus tuo tullessaan, asiat etenevät omalla painollaan. Uskon kuitenkin, että tuossa ajassa on järjestetty muutamia PDGA- kisoja ja paljon kisoja missä ei ole tarvetta lisensseille. Paljon on suunnitelmissa järjestää myös kaikenlaista spessu kisaa.

Seuralla on tarkoitus olla mukana erilaisissa hyväntekeväisyys projekteissa myös frisbeen ulkopuolella. Jäsenmäärää kolmen vuoden päähän on vaikea edes kuvitella. Nyt alussa meitä on 20 jäsentä ja kymmenen uutta jäsentä per vuosi olisi jo todella kova juttu.

 

Pasi Kerkkänen/ vpj

Kerkkäsen Pasi on nimi ja lajin pariin tulin viitisen vuotta sitten. Laji sopi enemmän kuin hyvin lonkkahoitojen yhtenä liikuntamuotona. Frisbeegolfin sosiaalisuus on se hieno piirre, joka eroaa lähes kaikista muista lajeista ja sen ollessa yksi iso syy mikä vei mukanaan, kun lajia kokeili. Se tunteiden sekamelska, jonka kokee kierroksen aikana, on jotain sellaista mitä ei vain muissa lajeissa saa koettua.

Muuttaessani pari vuotta sitten pääkaupunkiseudulta Ouluun tutustuin vaimoni kautta Toniin ja sitä kautta koko muuhun HCDG kööriin ja tässä sitä nyt sitten ollaan eli hallituksessa. Olen aina halunnut seuraan joka on itseni näköinen eli ei liian vakavasti ottaen ja huomioiden kunnolla myös ne aloittelevatkin harrastajat. Sellaista seuraa ei ole valmiina löytynyt, joten sellainen piti sitten itse perustaa. Nyt kun siihen oli mahdollisuus ja vieläpä paikalta, jossa pystyy asioiden hoitamiseen vaikuttamaan, niin ei tarvinnut kahta kertaa miettiä mukaan lähtemistä.

Näen HCDGn tuovan Oululaiseen frisbeekulttuuriin seuran, jossa huomioidaan täysin samalla tasolla kaikessa toiminnassa, niin aktiiviset kilpapelaajat kuin ne juuri lajin aloittaneet harrastajat ja kaikki siltä väliltä. Toivotaan, että HCDG tuo lisäksi myös uuden näkökulman ja ajatusmallin edistää lajia ja tuoda sitä suuren yleisön tietoon yhtenä erittäin hyvänä liikuntamuotona kaiken ikäisille harrastajille sukupuoleen katsomatta unohtamatta kuitenkaan hyvää yhteistyötä muiden paikallisten seurojen ja yhteistyökumppaneiden kanssa.

Toivon HCDGn olevan kolmen vuoden kuluttua muiden seurojen suunnalta vakavasti otettava seura, jossa kaikilla on mukava olla ja jonka seurapaitaa voi kantaa pää pystyssä missä päin maailmaa ratoja ikinä kiertääkään. 

Pekka Saaristo

Olen Pekka Saaristo ja puhasjalakanen Oululainen. Fribaa heitin ensimmäisen kerran joskus 10vuotta sitten mutta se ei vielä yhdestä kokeilukerrasta sytyttänyt.
Pari vuotta sitten kaverit alkoivat heittämään ja sitä kautta heräsi kiinnostus lajiin.
Parin kerran jälkeen sitä oltiinki koukussa kun hoksasi mikä on lajin suola.

HCDG ukkoihin tutustuin toppilan radalla. Itse olen kova puhumaan ja rennolla asenteella menevä heittäjä nii näillä eväillä tuli minustakin HCDG:n jäsen viime kesänä.
En ole koskaan ollut kovin liikunnallinen ja en uskonutkaan että koskaan olisin missään seurassa mutta toisin kävi.Discgolf on ensimmäinen oikea liikunnallinen harrastus jota olen alkanut harrastaan nyt vasta 37vuotiaana. 


Friba on jotain jota kaikki voi harrastaa ja sitä voidaan heittää tosiaan kelillä ku kelillä.
Joka kerta oppii uutta, varsinkin omista heitoista kun niitä pusikoista etsii.
HCDG:n kautta on ratatunnit lisääntyneet huomattavasti ja olen saanut paljon uusia ystäviä ja kavereita.
HCDG on just sellainen rento seura josta tykkään, avoimin mielin ja huumorilla höystäen voi vapaa-aikaa viettää.
 Toivon että HCDG:stä kasvaa iso ja rento porukka friban pelaajia ja paljon uusia ystäviä.

Antti Rimpiläinen

Nimi on Rimpiläisen Antti ja frisbeegolffiin tutustuin noin.8 vuotta sitte kavereideni kautta. Muutama hassu heitto alle ja eikun kiertämään Hiirosen silloista Ama9 leiskaa.Ja todellakin laji vei välittömästi mukanaan.Frisbeegolfissa itselleni on ehkä tärkeintä juuri lajin sosiaalisuus.

Tietysti itsensä haastamista ja kavereiden kanssa kisaamista unohtamatta. Hc/Dg:n perustaminen oli meillä jo porukan kesken pöydällä useampi vuosi takaperin ja nyt meillä on, porukkaa niin laajasti laidasta laitaan että tätä parempaa ajankohtaa oman seuran perustamiselle tuskin olisi tullutkaan. Pyrimme pitämään seuran matalan kynnyksen seurana. ikään tai sukupuoleen katsomatta kaikki ovat tervetulleita mukaan.

Seuran tulevaisuuden suunnitelmista sen verran että toki pyrimme järjestämään jatkossa jonkusen Pdga kisan muttaa myös tuomaan vähän erilaisia tuulahduksia pohjoisen fribagenreen, ja mitä se taas meinaa siittä myöhemmin seuraavassa jaksossa 😉

Juho Jutila

Se on Jutilan Juho morjensta!
Liitokiekkoa pääsin kokeilemaan ensimmäistä kertaa herran vuonna 2017 kesällä kaverin mukana kierroksella ollessa. Hetken mielijohteesta päätin startteripaketin ostaa, ja sille tielle tulikin jäätyä.
 
Kierrosten määrän kasvaessa tutustuin enemmän ja enemmän radalla aktiivisesti kulkeviin seurani kavereihin, ja pian huomasikin kulkevan säännöllisesti heidän kanssaan.
 
Lajin hienous onkin kun saa porukalla kisata ja viettää aikaa.
Myöhemmin sain kunnian päästä HCDG:n hallitukseen, jossa väen vängällä yritän tuoda omia ajatuksiani ja ideoitani julki, toivoen että porukalla saadaan sitten hitsattua ajatuksista kasaan kaikille mieleinen lopputulos, jolla saisimme HCDG:lle näkyvyyttä myös tulevaisuudessa.